Lette fondant roser

Lette fondant roser

Lav flotte roser i fondant

Nem guide til hvordan du selv kan lave flotte fondant roser. Roserne er flotte som kage pynt på f.eks. bryllupskage, på fødselsdags kagen eller på cupcakes.

For at få et ensartet udtryk og størrelse, så anvender jeg rose udstikker. De kommer i fire forskellige størrelser, og kan bruges enkelt – eller sættes sammen alt efter hvor en stor rose/ hvor mange blade du ønsker.

 

Det skal du bruge

  • Fondant
  • Kagerulle
  • Rose udstikker
  • Evt redskabssæt til fondant

 

Sådan gør du

Opvarm og ælt din fondant i hænderne, så den bliver behagelig at arbejde med. Rul din fondant fint ud. Hvor tynd du vil have den er et temperament spørgsmål. Bruge du en god kvalitets fondant som Renshaw, så kan du få den rigtig fin tynd.

Tag din rose udstikker og udstik en rose form. Twist evt. udstikkeren et par gange til siderne, så du er sikker på fondanten har givet slip hele vejen rundt.

Guide til roser til kage pynt

Brug det kugleformet fondant redskab til at kører rundt i kanterne på dine rosenblade, så din fondant rose ser organisk og naturlig ud. Har du ikke et fondant redskabssæt, så brug en ske eller din fingre, så din rose får den sidste finish.

Hvordan laver jeg fondant roser

Nu skal du bare have samlet dine rose. Tag et af bladene og løft det ind til midten. Rul det til det inderste af rosen. Form bladene et efter et ind rundt om rosens inderste. Og så har du en smuk rose.

lav selv fondant rose

Lav en større fondant rose

Vil du gerne have rosen endnu større, med flere rosenblade, så tager du blot udstikkeren i strørrelsen over, hvor du igen udstikker og former rosenbladene. Tag rosen du allerede har lavet, og form de nye rosenblade rundt om.

 

 

Inspiration

Rosen er noget af det mest klassiske den findes, og den går aldrig af mode. En fondant rose ser fantastisk på f.eks bryllupskager – eller på en enkelt kage til fødselsdagen. Eller brug den evt på cupcakes som her.

 

Muffins med roser og snefnug til børne fødselsdagSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *