Sukkerprint, kager, how to.. og krims krams

Jordbær-/ rabarbermousse

Ingredienser

3 dl rabarber (friske)

3 dl jordbær (friske)

1,5 dl sukker

4 blade husblas

Saften af ½ – 1 citron (smag til)

3 dl fløde

0,5 spsk vanillesukker

 

Fremgangsmåde

Skyl og rens rabarberne. Skæres i små stykker – ca 1,5 cm.

Skyl og rens jordbærrene. Skæres i kvarte.

 

Kog jordbær, rabarber og sukker i 5-10 minutter – koges godt sammen. (Af hensyn til evt. jordbakterier skal temperaturen op over 120 grader). Kompotten kan blendes, hvis du synes. Lad kompotten afkøle let.


Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter. Kram vandet af og smelt over vandbad sammen med citronsaften. Rør den smeltede husblas i kompotten. Lad kompotten afkøle til det er næsten koldt.


Tilsæt vanillesukker til fløden og pisk den stiv. Vend forsigtigt den afkølede kompot i flødeskummet.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *