Cars fest

Cars fest

Cars fest

Har du også en Cars 3 glad dreng derhjemme? Vi har samlet ideer og inspiration til en rigtig drenge fødselsdagsfest, hvor det samtidigt er nemt og enkelt for dig at planlægge og klargøre. Det behøver heldigvis ikke være besværligt at holde en fabelagtig børnefest, som børnene bliver vilde med. Vi kommer her med ideer til den ultimative Cars 3 fest, har du gode ideer til lege eller andet, så hører vi selvfølgelig gerne fra dig.

God fornøjelse

 Cars fødselsdagsfest

Inden festen

Beslut jer for tid og sted.

Bestil det hjem I skal bruge (ca. 3 -4 uger før af hensyn til indbydelserne). Vi har købt følgende:

 

Hvis der er overskud til det, så lad fødselsdagsbarnet være med til at skrive indbydelserne. Mød lidt før i skole, og læg dem ud på bordene, eller aftal med jeres lærer at fødselsdagsbarnet deler dem ud i timen (det kan også være stort). Går barnet i børnehave, så aftal at barnet må dele indbydelser ud til samling.

 

På festdagen

Kagen

Vi elsker lagkage hjemme hos os, så derfor skulle kagen selvfølgelig være en lagkage – bare med Cars tema. Vi har gjort det voldsomt simpelt for os selv, og købt færdige kagebunde, kagecreme og syltetøj, som vi har lagt sammen som en hel traditionel lagkage. Vil du heller have en anden kage under, så bager/køber du bare den.

Lav en hurtig og nem cars kage

 

Kagen har vi så pyntet med fondant og kage print. Først har vi farvet den hvide fondant rød med pastafarve. Her skal du bare komme lidt pastafarve i fondanten, og trække den ud til farven er rigtig. Så har vi rullet fondanten, lagt den over kagen, glattet den ud og skåret kanten til med en skrap kniv. Herefter har vi taget lidt hvid fondant, som vi har rullet en lang slange af, der er blevet lagt rundt om kagen for at give en flot slutning.

Rød fondant til Cars tema

 

Til sidst har vi toppet kagen med et Cars kage print. Der er rigtig mange fine at vælge i mellem. Her har vi brugt et print lavet i sukker, det skal lægges på et par timer i forvejen. Bruger du et vaffelprint, så skal du huske at købe decorgel til,  hvilket både giver et pænere finish, men også gør printet lækker at spise og nemt at skære. Sæt til sidst et par af bilerne på toppen. Når kagen er spist og festen er slut, så kan bilerne bruges som almindelig legetøj.

Og så har du en super flot Cars kage 🙂

Lav din egen Cars kage

 

Pynt op

Pynt op med Cars fest pakken. Køb evt nogle ekstra biler, eller find nogen blandt jeres eget legetøj, som I sætter rundt på bordet. Så kan drengene lege med bilbanen, som er på dugen. Det er et kæmpe hit, og gør de faktisk sidder stille lidt 😉

 

Pynt op med cars til festen

 

Fest lege

Racerløb. Fortæl at I skal til Stempel Cup løbet, hvor I skal finde den hurtigste racerbil. Lav en bane udenfor, og find et par køretøjer (cykler, løbehjul, sæbekassebil osv). Lad børnene køre om kap eller på tid, og kår til sidst den hurtigste racerbil. Giv medaljer eller slikposer til alle børnene.

 

Skattejagt. Giv børnene en tom Cars pose, og fortæl dem at for at få godter i posen, så skal de løse en række opgaver. For hver opgave/ post de gennemfører får de noget til deres pose. I kan bl.a. give dem små haribo poser, slikkepinde, snørrebånd, karameller osv, eller skifte noget af slikken ud med en lille ting som sæbebobler, Cars ringe, balloner, klistermærker, tatoveringer eller hvad I kan finde på.

Her er en række ideer til poster, som I kan sætte sammen som det passer jer. Lav et kort over jeres område, og marker hvor posterne er, så børnene selv skal finde dem. Eller er det mindre børn, så lad en voksen være lederen, og lav gåder om hvor I skal hen næst.

  • Husk ting. Læg en masse ting på et et tæppe (15 – 20 stk), og dæk til med  endnu et tæppe. Løft tæppet og giv børnene et halvt minut til at huske tingene. Læg tæppet på igen og lad børnene fortælle hvilke ting de så. Det må gerne være Cars relaterede ting som biler, værktøj og andet i den boldgade.
  • Tovtrækning. Børnene mod de voksne, eller er der nok børn, så se om de kan trække en bil.
  • Flyt vand. Del børnene op i hold. Lav en bane med en spand til hvert hold, i hver ende. I den ene ende skal der være vand i spanden samt en kop. Som stafet skal børnene nu flytte vandet med koppen fra den ene ende til den anden.
  • Mærk og gæt. Tag et par papkasser og lav et lille hul, der kan komme en hånd ind af. Kom forskellige ting i kasserne, og lad børnene gætte hvad det er. I kan f.eks. komme en behåret bamse, kogt spaghetti, en sok eller mel i.
  • Gæt en sang. Giv et af børnene hørebøffer på (evt fødselsdagsbarnet) og spil en sang. Barnet skal nu synge/nynne sangen, imens de andre skal gætte den.

 

 

 

 

Rigtig god fest

 

 

 

 

 

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *